Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

FMIKG održao promociju sajta i baze pristupačnosti

KRAGUJEVAC - U svečanoj sali 'Duga' u prostorijama Crvenog krsta održana je promocija veb sajta www.fmikg.org na kome je postavljena baza pristupačnosti tj. baza podataka pomoću koje se osobe sa invaliditetom mogu obavestiti o pristupačnosti  javnih objekata i površina, kao i saobraćajne infrastrukture grada Kragujevca. U uvodnoj reči, koju je dao Vladimir Marković izvršni direktor FMIKG, obrazložena je ideja projekta kao i svi aspekti koji su bili neophodni da bi se ona sprovela u delo. 

Opširnije...

FMIKG uskoro postavlja pristupnu rampu na Pozorištu za decu

KRAGUJEVAC – Još jedan projekat u organizaciji FMIKG biće uspešno realizovan, radi se o postavljanju pristupne rampe na Pozorištu za decu u Kragujevcu. Novac za ovaj projekat odobren je od strane Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike. Uprava pozorišta izašla je u susret ovoj inicijativi, dok će se puni efekat ovog projekta pokazati u vremenu koje dolazi. Za promociju ovog događaja biće organizovano izvođenje pozorišne predstave 'Ne igraj na Engleze' o čemu možete čitati više u posebnoj vesti. Predstava se izvodi takođe u organizaciji FMIKG i sjajan je povod da Pozorište za decu bude mesto povezivanja i okupljanja ljubitelja pozorišta svih profila, a za ovu priliku i OSI koje do sada nisu bile u mogućnosti da prate pozorišni repertoar. Povezivanje ova dva događaja jesu pravci u kojima FMIKG razvija svoju delatnost i namera nam je da sa takvom praksom nastavimo i ubuduće.

Opširnije...

Predstava 'Ne igraj na Engleze' u organizaciji FMIKG

KRAGUJEVAC – U organizaciji Foruma mladih sa invaliditetom KG biće izvedena predstava Ne igraj na Engleze. Ovaj događaj će se desiti u Dečjem pozorištu Kragujevac, a povod za organizovanje predstave jeste postavljanje prilazne rampe na samom pozorištu. Predstava Ne igraj na Engleze izvedena je više od 150 puta širom Srbije, ali i inostranstvu. Ovaj svojevrsni pozorišni hit, koji će za svakog pozorišnog sladokusca biti izuzetna poslastica, ne bi trebalo propustiti.

Opširnije...

E-informisanjem ka inkluzivnom društvu

BEOGRAD / KRAGUJEVAC - Forum mladih sa invaliditetom Kragujevac (FMIKG) pokrenuo je projekat E-informisanjem ka inkluzivnom društvu, koji obuhvata izradu baze pristupačnosti sa ciljem da doprinese unapređenju socijalne inkluzije osoba sa invaliditetom putem veb-sajta organizacije. Baza pristupačnosti će se nalaziti na veb adresi www.fmikg.org i finansirana je od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Opširnije...

Odobrena sredstva za izradu www.fmikg.org

BEOGRAD - Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je sredstva za izradu veb-sajta Foruma mladih sa invaliditetom Kragujevac (FMIKG). U okviru programa ‘Unapređenje socijalne uključenosti osoba sa invaliditetom primenom informaciono - komunikacionih tehnologija’ dodeljena su sredstva kojim će biti izrađena veb prezentacija, na internet adresi www.fmikg.org. Veb sajt će imati za cilj da prati, obaveštava i prezentuje aktivnosti FMIKG, kao i druge sadržaje i aktivnosti koji unapređuju i poboljšavaju položaj, najpre osoba sa invaliditetom, a potom i svih drugih građana kojima bi ovakav tip informacija olakšao svakodnevne životne aktivnosti. Pored izrade veb-sajta projekat obuhvata i obuku osoba sa invaliditetom (OSI) za ažuriranje podataka na samom sajtu. Značaj ovakvih donacija ne ogleda se samo u obaveštavanju OSI, nego i u njihovom informatičkom opismenjavanju i ohrabrivanju da putem savremenih tehnologija lakše pronalaze put ka potpunom uključivanju u lokalnu sredinu.

Opširnije...

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech